У Польщі проголосили режим стихійного лиха через повені

"Велика вода" забрала життя вже двох людей.

Мацей Кульчинський/PAP

Повінь, від якої потерпає південь та захід Польщі, забрала життя вже двох людей. У потоці води у місті Бельсько-Бяла Сілезького воєводства Польщі виявили другу жертву. Про це повідомляє Rmf24.pl. Тим часом прем'єр-міністр Дональд Туск доручив запровадити у країні режим стихійного лиха. Про це він написав у соцмережі Х (колишній Twitter).

- Після консультацій з компетентними міністрами та службами я доручив підготувати розпорядження Ради міністрів щодо запровадження режиму стихійного лиха, - написав Туск.

Повінь сталася у Сілезькому та Нижньо-Сілезькому воєводствах південної та південно-західної Польщі. Це сталося через переповнення річки Ниса після сильних дощів. У деяких районах зруйновані мости, евакуюють людей за допомогою гвинтокрилів.

Без електрики у Польщі залишилось близько 260 тис. будинків. Залізничне сполучення у Моравсько-Сілезькому регіоні майже повністю припинене.

Загалом щонайменше вісім людей загинули у Європі, а тисячі змушені евакуюватися через масштабні повені, спричинені сильними дощами, які тривають з 12 вересня. "Велика вода"  охопила низку європейських країн, зокрема Чехію, Польщу, Австрію та Румунію.