У США стався можливий замах на Трампа, Байден поручив посилити захист політика

Кандидат у президенти США не постраждав.

REUTERS

У США пролунала стрілянина на полі для гольфу, на якому був кандидат у президент Дональд  Трамп. Політик, що знаходився за кілька сотень метрів від місця стрілянини, у безпеці, але ФБР заявило, що інцидент "виглядає як спроба замаху". Про це пишуть BBC, Reuters та The New York Post.

На розслідування події кинуто "всі ресурси" секретної служби та ФБР. За словами представника одного з них, почалось з того, що співробітник помітив ствол, що висунувся з кущів, і разом із колегами негайно відкрив вогонь. Після цього очевидець побачив, як чоловік біжить із кущів до чорного Nissan, сідає в машину і їде.

Наразі підозрюваний затриманий на шосе в сусідньому окрузі. За словами шерифа місцевої поліції, кулі його не зачепили. У кущах було знайдено автомат типу АК-47 з оптичним прицілом, два рюкзаки і відеокамеру GoPro.

У ФБР пояснили, що коли Трамп грає в гольф, охорона завжди рухається на одну-дві лунки попереду. В останньому випадку він був за кілька лунок, тобто за кілька сотень метрів від місця стрілянини.  

Реакція Білого дома

Чинний президент Джо Байден доручив владі задіяти всі ресурси для захисту політика. Як повідомляється на сайті Білого дома, лідер США наголосив, що високо оцінює роботу Секретної служби та їхніх партнерів із правоохоронних органів за їхню пильність та зусилля щодо забезпечення безпеки експрезидента Америки та його оточення.

- Я радий, що колишній президент не постраждав, - сказав Байден, додавши, що наразі ведеться активне розслідування інциденту та правоохоронні органи збирають більше подробиць про те, що сталося.

Байден підкреслив, що вже багато разів говорив про те, що у США не місце політичному чи якомусь насильству. Тож доручив продовжувати захист Трампа.

- Я доручив своїй команді продовжувати забезпечувати Секретну службу всіма ресурсами, можливостями та заходами захисту, необхідними для забезпечення подальшої безпеки колишнього президента, - резюмував чинний голова Білого дому.