Росія хоче завершити війну до 2026 року своєю перемогою, — Буданов

Проблеми в економіці й необхідність мобілізації може підірвати соціально-політичну ситуацію в країні.

t.me/DIUkraine

Росія хоче завершити війну до 2026 року. Про це заявили керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов та керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Під час виступу на форумі YES у Києві Буданов сказав, що Росія хотіла б завершити війну до кінця 2025 року своєю перемогою, пише “Інтерфакс-Україна”. З літа 2025 року в неї почнуться проблеми в економіці й виникне необхідність мобілізації, що може підірвати соціально-політичну ситуацію.

- Вони прогнозують, що приблизно в період літа 2025 року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. З цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль. У цей період вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трошки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним, - розповів він.

Буданов також сказав, що в Росії існує втома від війни, бо вона торкнулася великого прошарку населення. Кількість добровольців скорочується, що призвело до зростання одноразових виплат при підписанні контракту. Очільник ГУР додав, що на соціально-психологічний стан населення також вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію Росії.

Коваленко у своєму телеграм-каналі погодився зі словами начальника ГУР Кирила Буданова, що Росія прагне вийти на завершення війни до 2026 року.

- Я раніше казав, що путін створив запас ресурсів для війни ще на рік. Втім, одразу зазначу, що для нинішньої росії «завершення війни» - це намір отримати паузу на декілька років, щоб розпочати нову війну. У світі ще не створені такі умови, які унеможливлять повторну агресію. росія має допомогу автократій, завдяки цьому режим путіна поки зберігається і має чим воювати. Мета ж режиму путіна - знищення української держави. Змінити це можливо, якщо позбавити росію воєнного потенціалу, а також запустити процеси розвалу цієї країни, - написав він.