Україна вперше за 8 років візьме участь у чемпіонаті світу з футзалу

Наша збірна виступить у статусі однієї з найсильніших команд Європи.

facebook.com/UKRAINEFUTSAL/?

Чоловіча збірна України з футзалу розпочинає свою участь у чемпіонаті світу-2024, який пройде в Узбекистані. Свій перший матч на турнірі українська команда проведе проти фаворита групи - Аргентини, в неділю, 15 вересня, пише "Суспільне.Спорт".

Україна входить до найсильніших європейських команд, посідаючи п'яте місце в рейтингу. Крім того, команда показала найкращий результат за 17 років на міжнародних турнірах: на Євро-2022 "синьо-жовті" дійшли до півфіналу. На чемпіонаті світу з футзалу Україна зіграє вперше за вісім років, пропустивши попередній турнір у 2021 році. До цього українці стабільно брали участь у кожному чемпіонаті світу з 2004 до 2016 року.

Цього року Україна безпосередньо вийшла на чемпіонат світу, посівши перше місце у групі з Польщею, Сербією та Бельгією, заробивши 13 очок. У світовому рейтингу перед турніром наша збірна посідає 12 місце. У рамках підготовки до змагань команда провела п'ять товариських ігор: чотири перемоги та одна нічия. Найвищим здобутком України на чемпіонатах світу було четверте місце, завойоване 1996 року.