"Бронь" від мобілізації в Україні отримали 900 тисяч людей, - Шмигаль

Влада країни готує нову "плюшку" для бізнесу по бронюванню працівників.

t.me/Denys_Smyhal

В Україні можуть збільшити економічне бронювання чоловіків від мобілізації. На сьогодні таку відстрочку від армії мають понад 900 тисяч громадян. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES).

- Мобілізація сьогодні – це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу потребує певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом. У нас сьогодні понад 900 тисяч людей у ​​бізнесі заброньовано. Це є важливим показником. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих у бізнесі, але за умови, щоб було дотримано повністю "математику" мобілізації, - повідомив глава Кабміну.

За його словами, найближчим часом українському бізнесу представлять "оновлений продукт" із бронювання працівників. У цьому процесі передбачено принцип "воюй чи працюй", що є важливим для перемоги України у війні з росіянами.

- У країні, що воює, немає іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїм життям, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій, - зазначив він.