В Одесі росіяни вбили подружню пару, а у Харкові - вдарили по лікарні

Українці пережили чергову неспокійну ніч через атаки ворога.

t.me/ivan_fedorov_zp

Війська Росії в ніч на 15 вересня обстрілювали низку українських міст та сіл. В результаті є жертви серед населення та серйозні руйнування громадянської інфраструктури. За даними пресслужби Повітряних сил ЗСУ, нашим бійцям вдалося збити ракету Х-59 та 10 дронів Shahed.

Харків цієї ночі двічі зазнав атаки. За даними голови ОВА Олега Синєгубова, о 00.15 окупанти вдарили по території лікарні Київського району. Внаслідок цього пошкоджено скління будівлі поліклініки. За годину до цього ворог скинув на місто дві авіабомби, влучивши у будівлю навчального закладу.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що в ніч на 15 вересня силами та засобами протиповітряної оборони в області було знищено три БПЛА типу «Shahed 131/136». Внаслідок бойової роботи та падіння уламків збитих БПЛА є пошкодження на підприємстві харчової промисловості у Миколаївському районі. Там виникла пожежа на складських приміщеннях.

Пізно ввечері, 14 вересня, ворог завдав ракетного удару по Одеському району. Жертвами атаки стала подружня пара. Голова ОВА Олег Кіпер заявив, що росіяни вдарили забороненою касетною бойовою частиною. Також постраждала 65-річна жінка. Вона отримала осколкове поранення голови та правого кульшового суглоба.

На Запоріжжі під обстрілом ворога опинився Пологівський район. Голова ОВА Іван Федоров повідомив, що жертвами атак стали троє людей - загинули чоловіки віком 41, 59 та 61 років. Також протягом доби окупанти завдали 275 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Через обстріл росіян на Херсонщині загинули двоє мирних людей, ще 7 - поранені. За інформацією голови ОВА Олександра Проскудіна, окупанти влучили в об'єкт критичної інфраструктури, освітні та медичні установи, територію заводу, житлові квартали. Також окупанти пошкодили газопровід, господарську споруду, складське приміщення та приватний автомобіль.

У Дніпропетровській області противник завдав ударів по Нікополю. В результаті отримали поранення дві особи. За словами голови ОВА Сергія Лисака, осколкове поранення грудної клітки отримав 37-річного чоловіка, його госпіталізовано. 75-річна жінка лікуватиметься вдома. Під час обстрілів отримали руйнування приватний будинок, чотири багатоповерхівки, автомийка, легковик та лінія електропередач.