У Міндовккілля запевнили, що забруднення Десни та Сейму не вплине на якість води у Києві

Останні аналізи показали, що вода у річках відповідає нормам.

wikipedia.org

Забруднення річок Десна та Сейм не вплинуть на погіршення якості води в Києві та відповідатиме всім санітарним нормам. Про це заявив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

– Київводоканал виробляв абсорбацію води. Абсорбенти повністю поглинають цю органічну речовину. Відповідно, у кранах киян буде вода, яка відповідає санітарно-епідеміологічним нормам, – повідомив Краснолуцький.

За його словами, забруднена вода "ще навіть не дійшла до межі Київської та Чернігівської області". Причиною цього є зміни погодних умов - дощі та розведення води у річках. Станом на 14 вересня вода у Києві відповідає всім нормам.

- Сама вода ще навіть не дійшла до межі Київської та Черніївської області. У зв'язку з тим, що проводиться аерація та погодні умови змінюються, йдуть дощі, також йде розведення води. Додатково насичується новою водою, йде аерація. Відповідно пляма розмиває. Тому на сьогодні у межах київських водозаборів вода знаходиться повністю в нормах, - наголосив чиновник.