Росія вивела в Чорне море рекордну кількість кораблів, у тому числі - з "Калібрами"

Російські судна завжди несуть загрозу, але окупанти могли їх просто сховати у відкритому морі.

facebook.com/obozrevatel

Росія вперше за довгий час вивела до Чорного моря 16 кораблів, з яких сім є носіями крилатих ракет "Калібр". Це пов'язано зі спробами захистити свої судна та запобігти можливим атакам українських морських дронів, повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук у коментарі "24 каналу".

За його словами, за кілька годин до того, як російські кораблі залишили порт Новоросійська, окупаційні сили заявили про можливість нападу українських морських дронів. Ймовірно, це було зроблено для виведення ракетоносців до акваторії Чорного моря. Братчук наголосив, що попередження про загрозу атаки з'явилися незадовго до виходу кораблів.

- У будь-якому разі попри перешкоди, які ворог будує та побудував навколо Новоросійського порту, це локальна місцевість. Там є більше шансів здобути поразку. Тому ворог вивів у чисте море. І там маневрами, я думаю, намагався вберегти свої кораблі, і відбивати атаку, якби така з боку морських дронів України відбувалася, - зазначив речник.

Братчук наголосив, що ракетоносії завжди є загрозою для нашої країни, оскільки росіяни тримають підводні човни як основне озброєння для ударів ракетами "Калібр". Також Калібри завжди беруть участь у комбінованих атаках, що могло стати спробою росіян сховати свій флот в акваторії відкритого моря.