Влада Зімбабве відправить на забій 200 слонів, щоб нагодувати людей

М'ясо тварин направлять до регіонів, які потребують білка.

Pixabaу

Через продовольчу кризу, викликану посухою, у Зімбабве планують вбити 200 слонів. Влада вже надала відповідні розпорядження, пише The Guardian.

За рішенням влади країни, полювання на слонів проходитиме, зокрема, у найбільшому заповіднику країни — Хванзі. Потім планується залучити жінок для сушіння м'яса, його упаковки та розподілу до громад, що потребують джерел білка. У Зімбабве мешкає близько ста тисяч слонів, що, на думку міністра довкілля, "перевищує необхідну кількість". Проте деякі експерти та зоозахисники не згодні з цим, стверджуючи, що існують більш екологічні способи впоратися із посухою. Вони також висловлюють побоювання, що масовий відстріл слонів може відлякати туристів з етичних міркувань.

- Ми вже продемонстрували нездатність дбайливо ставитися до природних ресурсів, і наші незаконні прагнення багатства не знають кордонів. Це треба зупинити, бо подібні дії є неетичними, - вважає директор Національного центру з управління природними ресурсами Фарай Магуву.

Зімбабве та Намібія, поряд з іншими країнами південної Африки, оголосили надзвичайний стан через посуху. За оцінками ООН, близько 42% населення Зімбабве живе у злиднях. Влада прогнозує, що шість мільйонів осіб, що становить понад третину населення, потребуватимуть продовольчої допомоги з листопада по березень — найскладніший період щодо доступності продовольства.