Майкл Дуглас поділився враженнями від приїзду до Києва та спростував наявність українського коріння

Артист відвідав Київ на запрошення першої леді Олени Зеленської та поділився враженнями від приїзду в Україну.

youtube.com/tsn/Телемарафон

Американський актор Майкл Дуглас висловився про свій візит до України під час повномасштабного вторгнення. У великому інтерв'ю з Марічкою Падалко для телемарафону артист зізнався, що не знав, чого очікувати від цієї поїздки до Києва, але залишився під враженням від краси міста.

- Як актор, який часто їздить світом для просування нових фільмів, я, звичайно, побував у багатьох місцях, але дуже радий, що приїхав до України. Я ніколи її тут не був, і мені було важливо особисто побачити, що відбувається в Україні, побачити людей, які протистоять ворогу. Насправді, для мене є велика честь бути тут, - уточнив артист. - Я не знав чого чекати і не думав, яке Київ дивовижне місто. Зізнаюся, що представляв його можливо як східний Берлін після повалення стіни. А тут таке вражаюче європейське місто. Київ неймовірний. І мені стало трохи прикро. Я багато дивлюся новин, і так, фокус на війні, звичайно, це дуже важливо. Але я закликаю вас показувати людям за межами України як українці продовжують своє життя, як тримаються разом. І для мене бачити на вулицях сміливих звичайних людей це надихає.

У столиці Дуглас відвідав Михайлівський Золотоверхий монастир, Михайлівську площу та парк «Володимирська гірка», де оглянув мальовничі краєвиди Дніпра, після чого побував у Андріївській церкві та скуштував українські страви у ресторані Євгена Клопотенка. У п'ятницю, 13 вересня, актор також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською.

- Щодо моїх очікувань від Києва, я думав, що побачу більше руйнувань. Те, що я побачив, можливо, навіть гірше, це зруйнована дитяча лікарня. І що мене розлютило, як ракета заходила в повітряний простір, маневрувала і потрапила прямо в ціль. Прицільний удар по дитячій лікарні. Важко усвідомити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбардувати дитячу лікарню, навіть за умов війни, - додав він.

На офіційних сторінках 79-річного актора є інформація, що батьки по лінії батька походять із Білорусі. Однак багато українців вважають, і це поширювалося у пресі, що бабуся і дідусь Майкла Дугласа народилися в Одесі. Сам артист зізнався, що чув про такі чутки, але з'ясував, що це не так.

- Ми проводили дослідження в Нью-Йорку, тому докладно у всьому розібралися. Мої предки із Білорусі. Мій дідусь Гаррі поїхав звідти до США в 1904 році... Реальність була в тому, що він був грабіжником і ще були брати, я їх не знав, які теж були частиною тієї команди і повинні були покинути країну з тієї причини, - розповів Майкл..

Пізніше Дуглас почав досліджувати історію своєї родини та виявив, що білоруське село, де жили його предки, знаходилося у Чорнобильській зоні і зараз його не існує, оскільки ця територія постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС у 1986 році.

Майкл Дуглас відвідав Україну на запрошення першої леді Олени Зеленської. 12 вересня артист взяв участь у Саміті перших леді та джентльменів, щоб обговорити тему безпеки дітей.