США запровадили санкції проти Дмитра Кисельова та Russia Today

За словами Блінкена, співробітники каналу беруть участь в операціях російських спецслужб.

uainfo.org

США запровадили санкції проти гендиректора медіагрупи Russia Today Дмитра Кисельова. Держсекретар США Ентоні Блінкен стверджує, що медіагрупа RT нібито втручалася в суверенні справи іноземних держав, а також брала участь у "таємних операціях, пов'язаних з інформацією та впливом", повідомляє Радіо Свобода.

За словами Блінкена, співробітники каналу беруть участь в операціях російських спецслужб. Представник Держдепартаменту Джеймі Рубін заявив, що дії каналу показують, що він є не просто осередком дезінформації, а повноправним членом російського розвідувального апарату.

Блінкен розповів, що останніми місяцями Держдепартамент, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів США і ФБР вживали спільних дій, щоб протистояти спробам російського втручання у вибори. Вони дійшли висновку, що структури “России сегодня”, зокрема телеканал RT, – не просто рупор кремлівської пропаганди, а учасники таємних операцій російської розвідки.

У структурі RT щонайменше з 2023 року діє кібервідділ для проведення інформаційних диверсій і військових закупівель. Блінкен навів як приклад численні медіакомпанії в Росії зі збору коштів на підтримку армії і купівлю обладнання для військових частин, які воюють проти України.