У Львові та ще у двох українських містах вперше відзначать День Бердянська

Бердянськ перебуває в російській окупації з 27 лютого 2022 року.

city-adm.lviv.ua

У вівторок, 17 вересня, у Львові вперше відзначатимуть День Бердянська. Два попередні роки бердянці збирались маленькими групами, щоб відзначити день свого рідного міста. Цьогоріч вперше День Бердянська повноцінно проведуть у Києві, Запоріжжі та Львові. Про це повідомили у Львівській міській раді.

17 вересня релокована влада Бердянська, активісти та бізнеси, засновані бердянськими внутрішньо переміщеними українцями у Києві та Львові, об’єднаються, аби на один день відтворити атмосферу приазовського міста та нагадати: Бердянськ – це Україна. В цей день на вулицях Львова, Києва та Запоріжжя з’являться: копія Бердянського маяка, рибальська сітка, що ловитиме бажання, капсула часу, бердянські соняшникові "поля", телеміст між містами та багато іншого.

- Цього року ми відзначатимемо День Бердянська у релокації. Ми хочемо донести до бердянців, які чекають в окупації, що ми цінуємо їх мовчазний супротив та що Україна зараз робить усе для того, щоб повернути окуповані території, - говорить начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

У трьох містах одночасно буде телеміст, аби бердянці з будь-якого куточка світу змогли доєднатися до заходу. Люди з окупації зможуть безпечно доєднатися до "хвилин єднання".