Євген Синельников заявив, що росіяни вкрали ідею його проєкту “Як звучить світ… Україна”

Російський YouTube-канал "Редакция" вкрав ідею українського проєкту “Як звучить світ… Україна”.

Російський YouTube-канал "Редакция" вкрав ідею українського проєкту “Як звучить світ… Україна”, який придумали Євген та Наталка Синельникови для каналу «УкрЮтюбПроєкт».  Про це вони розповіли у пресрелізі. 

- Якщо подивитися на випуск російського каналу, то очевидно, що вони вкрали саму ідею – створити контент, який презентує унікальні звуки. Назва також дивно нагадує “Як звучить світ… Україна”. Проте на відміну від оригінального українського тревел-шоу, ведучим якого був талановитий український композитор та саундпродюсер Євген Філатов, росіяни залучили ведучого без особливих творчих досягнень, який лише поверхнево досліджував звуки, – коментують Євген та Наталка Синельникови. 

Ведучим шоу “Як звучить світ… Україна” є композитор Євген Філатов (The Maneken). В рамках проєкту команда збирає звуки із різних міст. На його основі The Maneken випустив альбом.

Наразі вийшли два сезони шоу. У першому Євген та Наталія Синелькови об’їхали п’ять міст - Чернігів, Одесу, Львів, Карпати та Київ - і ще п'ять у другому: Суми, Запоріжжя, Дніпро, Миколаїв та Полтаву.

В інтерв'ю Коротко про Євген Синельников розповідав, що “Як звучить світ… Україна” є найулюбленішим шоу, яке він створював. Він є співавтором одного із найуспішніших українських телевізійних шоу "Орел і решка".