Повідомили про підозру українськоого бізнесмена, який будує московське метро та судноремонтний завод для РФ

Йому та прибічникам загрожує до 12 років ув'язнення.

t.me/SBUkr/12894

Служба безпеки викрила топменеджмент українського будівельного холдингу, який причетний до роботи на ворога та фінансування збройної агресії РФ. З початку повномасштабної війни організована група на чолі з власником бізнесу уклала з російськими замовниками шість договорів на загальну суму майже 100 млрд рублів. Йдеться про контракти на будівництво судноремонтного заводу для техобслуговування кораблів Новоросійської військово-морської бази та прикордонного управління ФСБ. Також ними було реалізовано кілька проєктів з будівництва московського метрополітену. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

- Крім цього, за наявними даними, фігурант планує взяти підряд на реконструкцію у Санкт-Петербурзі верфі для підводних човнів країни-агресора. Як встановило розслідування, російська "філія" холдингу регулярно сплачує мільярди рублів до бюджету країни-агресора. Щоб приховати свою протиправну діяльність в Росії, фігуранти діяли через офшорні компанії, - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у фігурантів ву Києві вилучено комп’ютерну техніку, флешки й документи, які підтверджують незаконну діяльність. Також у зловмисників виявлено злитки золота та майже 700 тисяч доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили трьох основних фігурантів про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: власнику будівельного холдингу - за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 ("Організація провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчинена організованою групою"), ч. 1 ст. 111-2 ("Пособництво державі-агресору), директору одного з підприємств та головному бухгалтеру російської філії - за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 ("Організація провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчинена організованою групою"). Триває розслідування для притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.