Справу підозрюваного у вбивстві Фаріон хочуть перекваліфікувати

Адвокат доньки Фаріон Софії Семчишин вважає, що підозра щодо вчинення цього злочину саме цією особою, є абсолютно обґрунтована.

REUTERS

У справі про вбивство мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон вимагатимуть змінити статтю на таку, що передбачає довічне ув’язнення. Про це на пресконференції заявила адвокат Наталія Романик.

За її словами, нині справу розглядають за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України ("Умисне вбивство"), що передбачає до 15 років за ґратами. Захист потерпілої сторони вимагатиме перекваліфікації обвинувачення на другу частину цієї ж статті, яка передбачає довічне позбавлення волі. У цій частині йдеться про вбивство з особливою жорстокістю, з корисливих або хуліганських мотивів.

- На мою думку як адвоката, ті докази, які є в матеріалах кримінального провадження, говорять, що підозра щодо вчинення цього злочину саме цією особою є абсолютно обґрунтована, — наголосила Романик.

За її словами, наразі правоохоронці "майже цілодобово" працюють над проведенням слідчих дій, зокрема, допитів та слідчих експериментів. Також адвокат зазначила, що для підозрюваного призначили судово-медичну експертизу, щоб визначити, чи є він осудним. Зараз проводять амбулаторну судово-психіатричну експертизу. Якщо підозрюваного визнають неосудним, сторона обвинувачення вимагатиме повторної експертизи.