Зеленський заявив, що Росія витрачає менше грошей на ведення війни, ніж Україна на захист

Зеленський виступив на Ялтинській європейській стратегії у Києві.

Росія витрачає менше грошей на ведення війни, ніж Україна на захист. Це можливо, бо РФ попри санкції продовжує отримувати іноземні деталі, необхідні для виробництва зброї. Про це заявив президент Володимир Зеленський від час виступу на Ялтинській європейській стратегії у Києві.

- Чому Путін може тримати на максимумі власне виробництво своєї зброї? Критичні складники він отримує. Ми бачимо в російських ракетах, які б’ють щоденно по наших містах і селах, компоненти зі всього світу: Америки, Європи, з Тайваню тощо. Ланцюжки такого постачання до Росії досі існують. І виявляється, що Путіну дешевше продовжувати терор, ніж нам захищатися від цього терору... І навіть артилерію Путін може взяти більш ніж достатньо та відносно дешево у Північній Кореї, коли для України кожен оборонний пакет – це досягнення, - заявив Зеленський.

Президент висловив розчарування тим, що партнери не вчасно постачають зброю та системи ППО і не хочуть навіть думати про можливість збиття ракет в небі над Україною, як робили це на Близькому Сході.

- Якщо союзники разом збивають ракети й дрони в небі Близького Сходу, то чому досі немає аналогічного рішення про спільне збиття російських ракет й іранських «шахедів» у небі України? Причому це не робиться й тоді, коли ракети та дрони прямують буквально на територію наших сусідів. І коли ми порушуємо це питання з нашими партнерами, постійно, до речі, усі намагаються його просто, якщо чесно, заговорити. І бояться навіть сказати «ми працюємо над цим». Навіть цих слів бояться. І це правда. Поки що лише Білорусь відзначилася збиттям російських «шахедів». Я не думав, що в такому форматі це буде… Це справді, я вважаю, просто принизливо для сильного демократичного світу, - заявив Зеленський.