НАБУ зацікавилася службовим відрядженням і доходами судді Кузьмішиної - джерела

Зокрема, детективи перевіряють інформацію про джерела доходів, якими було оплачено відпочинок судді у найдорожчому готелі Сицилії.

Національне антикорупційне бюро розслідує факти фальсифікації розпоряджень про відрядження, незаконного збагачення та недекларування видатків головою шостого Апеляційного адміністративного суду Оленою Кузьмішиною.

Про це повідомило джерело в антикорупційних органах.

Зокрема, детективи перевіряють інформацію про джерела доходів, якими було оплачено відпочинок судді у найдорожчому готелі Сицилії - San Domenico Palace, Four Seasons Hotel. За 10 днів перебування у цьому готелі вона заплатила близько 35 тис. євро.

За даними джерел, Кузьмішина під виглядом супроводу неповнолітньої доньки виїжджала у міжнародне відрядження з 27 серпня по 7 вересня 2024 року. Перетин кордону відбувався через КП «Лужанка» на Закарпатті.

Нагадаємо, РНБО заборонила виїзд за кордон державних службовців, нардепів, правоохоронців, прокурорів, суддів  та інших чиновників під час дії воєнного стану. Їхній виїзд можливий виключно з метою службових відряджень.