Новий канал покаже фуд-тревел проєкт "Їжа України" Міши Кацуріна та Антона Птушкіна

Прем'єра проэкту в ефірі відбудеться 14 вересня.

Новий канал

Авторський проєкт ресторатора Міши Кацуріна та блогера Антона Птушкіна "Їжа України" покажуть на Новому каналі. Прем'єра програми в ефірі відбудеться 14 вересня о 12.00. Про це повідомляє мовник.

Формат програми простий: ресторатор та блогер подорожують областями України, шукають найбільш колоритні страви і через призму їжі дізнаються країну, культуру та смакові уподобання українців.

- Для українців їжа записана глибоко у культурний код. Адже це важлива частина нашого життя, побуту, відпочинку, всіх народних традицій та свят, – наголосила генеральний директор Нового каналу Ірина Ваховська. – - Програма "Їжа України" від Міши Кацуріна та Антона Птушкіна, яка стала суперуспішною у діджиталі, містить багато важливих сенсів. І ми дуже раді, що тепер такий чудовий самобутній проєкт буде й у телевізійному ефірі Нового.

Спочатку ідея фуд-тревела полягала у тому, щоб показувати страви світу. Проте Кацурін та Птушкін вирішили, що зараз найкращий час дивувати рідною кухнею як іноземців, так і місцевих. Наприклад, кримськотатарські чебуреки у Києві, медовий шулик у Полтаві, фо-бо у Харкові, куліш у Дніпрі та сирники з кров'янкою на Галичині.

Це не перший випадок, коли український мовник купує діджитал проєкт для трансляції в ефірі. Раніше телеканал "1+1" купив права на показ "Великих випусків з Антоном Птушкіним", де ведучий у форматі блогу розповідає про подорожі країнами без продюсерів, режисерів, знімальної групи та заздалегідь прописаного сценарію.