Буданов подарував Снайдеру модель дрону Magurа, а історик здивував його українською мовою

Сторони обговорили війну в Україні та майбутнє всієї Європи.  

facebook.com/100092170489440

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов провів зустріч із професором Єльського університету, відомим істориком та письменником Тімоті Снайдером. Співрозмовник говорив із головним розвідником країни українською мовою. Про це він повідомив у своєму фейсбуці.

- Був вражений його впевненим володінням українською мовою – професор вивчив нашу мову лише за рік. "Приємно було почути від Тімоті Снайдера його захоплення окремими операціями української військової розвідки, зокрема нашою роботою з нейтралізації російського чорноморського флоту", - розповів Буданов.

У ході зустрічі начальник ГУР обговорив із вченим низку важливих стратегічних питань, пов'язаних із війною. Також темою для обговорення стало питання про майбутнє Європи та української нації у сім'ї європейських народів. Зустріч завершилася приємним обміном презентами – Буданов подарував Снайдеру модель легендарного дрона, а той – залишив автограф головному розвіднику країни.

- Звичайно, попросив Тімоті Снайдера про автограф на одній з його найбільш фундаментальних книг – "Перетворення націй. Польща, Україна, Литва, Білорусь". На згадку про нашу зустріч подарував професору зменшену модель нашого легендарного ударного морського дрона MAGURA V5 та подякував пану Снайдеру за підтримку вільної України, - йдеться у повідомленні.