Французький суд оштрафував жінок, які назвали дружину Макрона трансгендером

Обох визнали винними у поширенні хибної інформації про першу леді країни.

facebook.com/id=61561880278822

Паризький суд виніс покарання двом жінкам, які поширювали інформацію про першу леді Франції Бріджіт Макрон, назвавши її трансгендером. Обох зобов'язали виплатити штраф. Про це пише французьке видання "Le Monde".

Як пише видання, перед судом постали Амандін Рой, яка позиціює себе як медіум, і конспіролог Наташа Рей. За версією слідства, 2021 року вони виклали на YouTube чотиригодинне відео, де стверджували, що Бріжит Макрон насправді народилася чоловіком і ніколи не існувала як жінка. За їхніми словами, це нібито був її брат, Жан-Мішель Троньє, який нібито змінив стать та зовнішність.

У відео, яке розповсюджувалося в мережі, жінки демонстрували фотографії Бріжит Макрон та членів її родини, обговорювали передбачувані пластичні операції, а також заявляли, що вона нібито не є біологічною матір'ю своїх трьох дітей. На судовому засіданні Рой заявила, що "три роки займалася дослідженнями" і не зробила висновків безпідставно.

Розглянувши всі матеріали справи, суд зобов'язав Рой та Рей виплатити по 8 тисяч євро на користь дружини президента Франції та ще 5 тисяч євро братові Бріжит – Жану-Мішелю Троньє. Адвокат Бріжит Макрон зазначив, що це рішення є "не перемогою, а закономірним застосуванням закону". Журналісти зазначають, що подружжя Макрон не було присутнім на оголошення рішення суду.