Порошенко та його організації внесли 17 млн грн за екс-заступника міністра, якого звинувачують в збитках державі на півмільярда

Експерт приводить дані слідства, за якими вказана техніка, не відповідала встановленим вимогам і не могла використовуватися у ЗСУ.

Підконтрольні Петру Порошенку благодійні організації ГО «Солідарна справа громад» та «Благодійний фонд Порошенка» витратили 17 млн грн донатів українців на судову заставу за підозрюваного у кримінальних злочинах екс-заступника міністра оборони. Відповідне рішення суду опублікував політичний експерт Валентин Гладких.

«Мова про справу заступника міністра оборони за президентства Порошенка Ігоря Павловського, якого підозрюють у організації постачання армії військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери «Кентавр», які виготовляла «Кузня на Рибальському» та про автомобілі невідкладної медичної допомоги вироблені «Богдан Моторс», - пише Гладких.

Експерт приводить дані слідства, за якими вказана техніка, не відповідала встановленим вимогам і не могла використовуватися у ЗСУ.

«За підрахунками ДБР, такі дії призвели до заподіяння збитків державі на понад 475 млн гривень. Покарання за інкримінованими статтями передбачає від семи до десяти років ув'язнення. У суді ГО «Солідарна справа громад» та «Благодійний фонд Порошенка» внесли за Павловського 17 мільйонів гривень застави, серед яких були і гроші з донатів українців», - пише експерт.

Гладких зазначає, що співвласником обох підприємств, які фігурують у кримінальних провадженнях ДБР, - "Кузня на Рибальському" та "Богдан Моторс" - був Петро Порошенко.

«Тобто Петро Олексійович рекламує по всій країні свої благодійні організації ГО «Солідарна справа громад» та «Благодійний фонд Порошенка» із закликом донатити на ЗСУ. Українці донатять. А він проганяє кошти через власний банк на викуп екс-поплічників, які грабували державу. Павловські, Гладковські… Впевнений, якщо слідство зловить кума та поплічника Порошенка Свинарчука, він і його викупить. Візьме з донатів українців», - резюмує Гладких.

Як повідомлялось, за депутата Берегівської міської ради від «Євросолідарності» Віктора Саєнкова, якого підозрюють у незаконному переправленні ухилянтів за кордон також було внесено заставу у 980 тисяч гривень.