У комітеті Верховної Ради розповіли, за чий кошт школи можуть надалі вручати медалі учням

Централізованого виготовлення медалей більше не буде.

eo.gov.ua

Освітній комітет Верховної Ради України рекомендував скасувати вручення у школах і виготовлення золотих та срібних медалей державного зразка. Проте школи можуть і надалі вручати їх випускникам, заявив голова профкомітету Сергій Бабак. Про це пише Судово-юридична газета.

У комітеті наголосили, що вважають недоцільним подальше централізоване виготовлення медалей за кошти державного бюджету. При цьому Бабак наголосив, що школи й надалі зможуть вручати золоті й срібні медалі своїм випускникам, але не за державний кошт.

- Ми не скасовуємо золоті та срібні медалі. Школи і надалі можуть відзначати своїх найкращих випускників медалями. Ми вважаємо недоцільним витрачати мільйони гривень платників податків на централізоване виготовлення медалей. Упевнені, що засновники шкіл (територіальні громади) зможуть собі дозволити виготовлення медалей своїм найкращим випускникам, якщо захочуть, - сказав він.

За даними Бабака, у 2024 році виготовлення медалей обійшлося державному бюджету в 2,9 млн грн. На 2025 рік, за словами представника Міністерства освіти і науки, бюджетний запит на медалі становить 5,6 млн грн.