На Одещині підліток допомагав ухилянтам потрапити до Молодови через кукурудзяні поля

"Бізнесмен" брав за свою послугу до 10 тисяч доларів з особи.

dpsu.gov.ua

На Одещині прикордонники Подільського загону затримали групу порушників неподалік села Великокомарівка у Роздільнянському районі. Чоловіки під керівництвом 16-річного юнака спробували непомітно пройти через кукурудзяні поля, щоб перетнути кордон з Молдовою через Придністровську ділянку. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

- Охоронці держкордону залучили коптер із тепловізором, щоб швидко виявити потенційних втікачів. Попри вимоги зупинитися, чоловіки намагалися втекти від прикордонників, але попереджувальні постріли вгору зупинили їх, - повідомили у відомстві.

За даними прикордонників, організатором незаконного переправлення ухилянтів був 16-річний місцевий мешканець. Він знайшов своїх клієнтів через телеграм-канал, пропонуючи послуги переходу за кордон за ціною від 7 до 10 тисяч доларів США. Затриманих передали до рук правоохоронців, після чого на них було складено адмінпротоколи за статтями 204-1 "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України" та 185-10 - "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України, формування з охорони громадського порядку та державного кордону" Кодексу України.