МЗС України оголосило демарш Монголії у зв'язку з візитом Путіна

Україна не залишить таких дій без належної реакції, попередили у відомстві.

Міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні під час зустрічі з генеральним директором департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула до Києва на виклик української сторони. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

– До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати видання Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни. Україна не залишить таких дій без належної реакції. Прийняте Монголією рішення буде враховано у подальшій політиці розвитку двосторонніх відносин з Монголією та при виробленні позиції України щодо підтримки цієї країни у міжнародних форматах, - зазначили у МЗС.

Водночас у відомстві зазначили, що українська сторона сподівається, що Монголія здійснить дієві кроки для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що відповідає інтересам обох держав.