Глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати біженцям - "могли б повернутися та захищати Україну"

Європа знижує мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу українським біженцям, зазначив польський міністр.

facebook.com/radeksikorski

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав країни Євросоюзу скасувати виплати українським біженцям. Він зазначив, що допомога створює перешкоди для людей, які могли б повернутися до України, щоб захищати свою країну. Тобто Європа знижує мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу українським біженцям, зазначив він в інтерв'ю Le Mondе.

- Києву потрібні насамперед техніка та війська. Очевидно, що затримка Конгресу США з ухваленням пакету допомоги була прикрою, але й затримка українців із ухваленням закону про мобілізацію теж. А ми знижуємо мобілізаційний потенціал країни, виплачуючи допомогу українським біженцям, – заявив він.

Сікорський зазначив, що у Польщі не виплачують соціальну допомогу українським біженцям. Якщо вони перебувають під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць на кожну дитину, зараховану до польської системи. У Західній Європі вони отримують іншу допомогу. Це є фінансовим стимулом для молодих чоловіків та жінок залишатися за кордоном. "Ми не повинні субсидувати непокору", - додав він.