Вночі Росія атакувала 64 дронами та 5 ракетами

Сили ППО збили 44 ударні БпЛА. Більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

.facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч на 12 вересня Росія атакувала Україну 69 засобами повітряного нападу противника. По Чернігівщині окупанти вдарили двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської області та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської області. Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, ворог також бив двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3 та 64 ударними БпЛА типу Shahed.

Ворожий повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 44 ударні БпЛА.  За даними Повітряних сил, три ворожі безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири локаційно втрачені на території України.  

Станом на 9.00 чотири ударні БпЛА залишаються в повітряному просторі України, йде бойова робота. Завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.