Прикордонники заявили про переміщення білоруських військ углиб країни

Білорусь не припиняє нагнітати ситуацію на напрямку кордону з нашою країною.

Фото:

На білорусько-українському кордоні фіксуються переміщення білоруських військ вглиб своєї країни. Як пише Укрінформ, про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

- Білорусь не припиняє нагнітати на напрямку кордону з нашою країною, намагаючись донести, що саме Україна становить загрозу для Білорусі... Але, попри все, на даний момент ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою всіма складовими Сил оборони нашої країни, а це і прикордонники, і підрозділи Збройних сил та Національної гвардії, які також посилюють цей напрямок, - зазначив Демченко.

За його словами, наразі не зафіксовано нестандартних ситуацій безпосередньо по лінії державного кордону або якихось провокацій.   

- Будь-хто, хто спробує зайти до нас війною з цього напрямку, звісно, отримуватиме ту відповідь, на яку заслуговує, власне, відразу відкриватиметься вогонь, - запевнив речник.

Щодо ситуації на відтинку кордону, що межує із зоною відчуження, Демченко сказав, що прикордонники не фіксують ні переміщення техніки, ні особового складу в безпосередній близькості до кордону.

- Все, що Білорусь нагнітає, в тому числі і скупчуючи або переміщуючи свою техніку, особовий склад, різні підрозділи, все це відбувається вглиб території цієї країни, - додав речник.