У Києві школярі змусили 11-річну дитину руками прибирати туалет – батькам загрожує штраф

Поліція провела з ними виховну бесіду та склала протокол.

facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві в одній із шкіл Голосіївського району учні змусили 11-річного хлопчика руками прибирати шкільний туалет. Цей процес вони знімали на відео. Справою зайнялися правоохоронці – з дітьми вже провели профілактичну бесіду, а їхнім батькам загрожує штраф. Про це повідомила пресслужба поліції.

- Поліцейські Києва виявили в одному з телеграм-каналів публікацію з відео, на якому малолітні хлопці змушують іншого хлопчика прибирати туалет у школі. Правоохоронці встановили навчальний заклад, у якому стався інцидент, та всіх учасників. Ювенальні поліцейські Голосіївського управління поліції з'ясували, що троє семикласників змусили 11-річного учня мити приміщення вбиральні. Паралельно один із хлопців знімав цю подію на відео, а інший опублікував її у соціальній мережі, - розповіли правоохоронці.

Поліцейські разом із адміністрацією навчального закладу поспілкувалися з учнями та батьками. Діти визнали, що зробили негідний вчинок. Крім того, поліцейські склали адміністративний протокол на батьків старших хлопців – їх можуть визнати винними у невиконанні обов'язків щодо виховання дітей (стаття 184 КУпАП). Дорослим загрожує штраф.