Only Fans передав податковій інформацію про мільйонні заробітки українських моделей

Британський сервіс OnlyFans передав українській податковій інформацію про заробітки на платформі в рамках так званого "податку на Гугл".

Getty Images

Британський сервіс OnlyFans передав українській податковій інформацію про заробітки на платформі в рамках так званого "податку на Гугл". Деякі українські моделі заробили за два роки на платформі від 1,8 до 4 млн доларів. Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав їх задекларувати доходи та сплатити податки.

- Податковою одержано інформацію щодо громадян України – творців платного контенту на Only Fans. Наприклад, громадянкою «С» одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за кілька років понад 4 млн $. Також громадянкою «К» від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн $, а громадянкою «Б» – близько 1,8 млн $. Як вам суми? - написав Гетманцев. 

Гетманцев нагадав, що громадяни України зобов'язані сплачувати податки за дохід, отриманий від іноземних джерел.

- Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не повʼязаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обовʼязок - задекларувати доходи та сплатити податки, - написав Гетманцев.

Закон про "податок на Гугл", який зобов'язує інтернет-ресурси сплачувати податки до українського держбюджету, Рада ухвалила у червні 2021 року. Гроші сплачуються із прибутку компаній на мережевій рекламі.