До Києва на саміт Кримської платформи приїхали Блінкен та Науседа

До Києва на четвертий саміт Кримської платформи приїхали іноземні високопосадовці.

тг-канал @SlugaNarodu_Official

До Києва на четвертий саміт Кримської платформи приїхали держсекретар США Ентоні Блінкен, президент Литви Ґітанас Науседа, прем'єр Латвії Евіка Сіліня, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі та голова Сенату Чехії Мілош Вистрчил. Про це повідомила пресслужба партії "Слуга народу".

- Сьогодні у межах четвертого саміту міжнародної Кримської платформи відкриваємо український національний меморіал, присвячений вшануванню трагедії кримськотатарського народу. І колись неодмінно такий самий меморіал з’явиться у нашому вільному Криму. Ми впевнені, що Крим буде вільним. Це наше спільне завдання, і увесь світ сьогодні разом з Україною в цій боротьбі, - заявив президент перед початком саміту.

На сайті Держдепартаменту США вказано, що Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та високопосадовцями українського уряду. Вони обговорять подальшу підтримку України для захисту від російської агресії, а також шляхи забезпечення процвітання України у "військовому, економічному та демократичному плані в довгостроковій перспективі". На 12 вересня запланована поїздка Блінкена до Польщі.