Через негоду на Монблані загинули четверо альпіністів

Складні погодні умови унеможливили роботу рятувальників.

PHILIPPE DESMAZES/AFP/фото ілюстративне

Чотирьох корейських та італійських альпіністів, які три дні були заблоковані негодою біля вершини Монблану, у вівторок, 10 вересня, знайшли мертвими. Люди загинули від виснаження, повідомляє BFMTV з посиланням на префектуру Верхньої Савойї у Франції, де і знаходиться гора Монблан.

З альпіністами не було зв'язку з суботи, коли вони опинилися в пастці через негоду біля вершини гори. Тоді три мотузкові групи загубилися неподалік від вершини Монблану. Рятувальники натрапили на труднощі доступу до цього місця, і лише в неділю вранці, завдяки залученню значних ресурсів, вдалося евакуювати одну мотузкову групу з двох корейців на висоті 4 100 метрів.

Але ще дві групи, що складалися з двох корейців і двох італійців, залишились в недосяжності. З того часу було зроблено кілька марних спроб прорватись до альпіністів, однак це не вдалось ні італійським, ні французьким рятувальникам.

- Сьогодні (у вівторок) вранці була спроба прольоту вертольота з Шамоні, але рятувальники не змогли подолати хмарний бар'єр і розвернулися, - йдеться у повідомленні.

За даними джерела, рятувальники "спочатку виявили мотузку двох корейців, а в безпосередній близькості - італійців". Але погіршення погодних умов унеможливило роботу рятувальників.