Поліція затримала підозрюваного у побитті ветерана у Смілі на Черкащині

28-річний фігурант переховувався від правоохоронців в одному з обласних готелів.

скрін відео facebook.com/UA.National.Police

Правоохоронці затримали підозрюваного у побитті ветерана ЗСУ у Смілі, що на Черкащині. 28-річний чоловік переховувався від правоохоронців в одному з готелів на території Черкаської області. Про це повідомило МВС України.

У МВС зазначають, що чоловік затриманий за участі спецпризначенців поліції. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід - слідство клопоче про тримання під вартою.

- Окрім того, за місцем мешкання фігуранта пройшли обшуки, у результаті яких вилучено, попередньо, наркотичний засіб та зброю. За результатами слідчих дій слідством порушені додаткові внесені відомості до ЄРДР за фактом незаконного зберігання зброї та наркотиків (за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України). Також за фактом побиття ветерана у місті Сміла на Черкащині поліція проводить розслідування кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 296 ККУ (Хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 4 ст. 189 КМУ (Вимагання), за якими фігуранту 10.09.2024 оголошено про підозру в процесуальному порядку. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення, - йдеться у повідомленні.

Щодо дій працівників поліції керівництвом Головного управління Національної поліції в Черкаській області розпочато службове розслідування. Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків.