Зеленський представив нового очільника МЗС та озвучив пріоритети у його роботі

Зеленський представив нового очільника МЗС Андрія Сибігу, який замінив на цій посаді Дмитра Кулебу.

president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський представив нового очільника МЗС Андрія Сибігу, який замінив на цій посаді Дмитра Кулебу. Серед пріоритетів його роботи Зеленський назвав збільшення уваги до відносин із країнами-сусідами та країнами Латинської Америки, Африки, Азії, а також інформування партнерів про потреби України на фронті.

- Ми розуміємо, як складно триває політичний процес, наприклад, наразі у Польщі. А надто що там невдовзі розпочнеться новий виборчий процес. Розуміємо ситуацію в Угорщині, Словаччині, Молдові, Румунії. Все це потребує делікатності, наполегливості та захисту українських інтересів, а також наших спільних інтересів із сусідами, – сказав Зеленський.

Оборонні пакети, які оголошуються, мають постачатися максимально оперативно, і це безпосередньо залежить від зусиль МЗС.

- Наші партнери мають знати кожну нашу потребу й кожну можливість нашої з ними співпраці. Забезпечення фронту, спільне оборонне виробництво, відбудова в Україні, посилення санкцій проти Росії та використання російських активів заради українського захисту, підтримка наших спільнот за кордоном – це має бути напрямками постійної роботи кожного українського дипломата, – сказав Зеленський.