Журналістка "Страны.ua" Крюкова подала до суду на блогера Лаченкова - буде відстоювати честь та гідність

Її адвокат заявив про медійну атаку й тиск на підзахисну.

facebook.com/kryukova/

Журналістка Світлана Крюкова подала позов до суду проти автора телеграм-каналу "Лачен пише" блогера Ігоря Лаченкова та юриста Євгена Проніна. Обох звинуватила у зазіханні на її честь та гідність. Про це повідомив адвокат Олексій Шевчук у своєму фейсбуці.

– Передаю вітання всім, хто називав жінку-журналіста негативними висловами, позови вже у суді. Процес обіцяє бути цікавим, – повідомив Шевчук.

Цю інформацію підтвердив і сам Лаченков, на телеграм якого підписано 1,5 мільйона людей. Блогер заявив, що СБУ нібито "кришують" журналістку Крюкову. Він закликав спецслужбу "припинити цю ганьбу".

- Дякую СБУ, які кришують Свєту хрюкову, тому що вважають її ресурс як корисний для ІПСО. Вам нормально тепер, що вона подає на волонтерів до суду? Я звертаюся до керівництва СБУ припинити цю ганьбу і нарешті прибрати всіх цих г**ноїдів, які тягли сюди проросійські наративи ще дуже давно. Це просто такий сюр, що в голові вже не вкладається, – написав Лаченков.

Зі свого боку Пронін назвав скандал "файною тенденцією, коли проросійські голови подають позови на тих, хто каже, що вони проросійські голови".

Світлана Крюкова відома як журналістка та заступник головного редактора підсанкційного інтернет-видання "Страна.ua". Останні матеріали авторства Крюкової виходили на сайті у 2022 році. У липні Крюкова повідомила про призупинення журналістської діяльності через декрет.

Представлятиме інтереси Крюкової в суді адвокат Олексій Шевчук, який неодноразово вів скандальні справи. Зокрема, він захищав інтереси бізнесмена Геннадія Корбана, екснардепів Іллі Ківи та Олександра Онищенка, нинішнього мера Києва Віталія Кличка та інших відомих особистостей. У лютому 2023 року КДКА позбавила його адвокатського свідоцтва через справу Мустафи Найєма, а у листопаді того ж року Шевчук очолив комітет Національної асоціації адвокатів України з питань інформаційної політики та взаємодії із засобами масової інформації.