Цей опалювальний сезон буде найважчим, - Шмигаль

Харків стане містом, для якого зимовий сезон може бути найважчим.

t.me/Denys_Smyhal/8429

Енергетична стійкість України буде одним із найбільших викликів під час цьогорічного зимового періоду. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції, пише УНІАН.

- Енергетична стійкість - один із наших з вами найбільших викликів цьогорічної зими, осені. Ми успішно пройшли фактично три опалювальні сезони. Ця зима буде не менш важкою, можливо, найважчою, - сказав Прем'єр.

Премʼєр наголосив, що Україна збільшує автономність критичної інфраструктури та нарощує видобуток газу. За перші сім місяців 2024 року "Нафтогаз" видобув 8,6 мільярда кубометрів газу - на 7% більше, ніж торік. Цю зиму, за словами Шмигаля, планується пройти на газі власного видобутку, як і минулу.

- Минулу зиму ми пройшли власними силами без залучення допомоги від наших партнерів, без закупівлі додаткового газу ззовні. Харків стане містом, для якого зимовий сезон може бути найважчим, адже майже всі потужності для опалення будинків знищені. Проте уряд намагається знайти вихід зі скрутного становища, - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що усі ТЕЦ, які живили Харків, знищені, тому на зиму до міста завозитимуть мобільні котельні. Також премʼєр-міністр сказав, що наразі неможливо зрозуміти, як надовго вимикатимуть світло взимку.