Шмигаль заявив про зниження кількості українців, які хочуть повернутися додому

Через тривалу війну в нашій країні біженці адаптувалися в інших країнах.

REUTERS

Першого року війни близько 95% українців, які перебувають за кордоном, планували повернутися додому. Сьогодні це число знизилося до 80%. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у ході пресконференції.

За його словами, за час війни з України виїхало 7,5 млн українців. З них 1,3 млн осіб перебувають у Польщі, а 900 тисяч наших земляків знайшли притулок у Німеччині. За цей час 20% громадян України передумали повертатись на батьківщину.

- Усі інші розосереджені. Третьою країною, де найбільша кількість українців, є Чехія... Згідно з опитуванням, на початку війни понад 95% українців виявили бажання повернутися. На жаль, війна триває довго. Відбулася адаптація українців, адаптація дітей, асиміляція. Сьогодні вже менш як 80% українців готові повернутися додому, - сказав Шмигаль.

Як зазначив прем'єр-міністр, для повернення до України наші громадяни очікують на відповідні умови. Йдеться про безпеку, а також наявність житла та роботи в нашій державі. Глава Кабміну запевнив, що уряд працює над цим питанням.

– Над цим треба працювати. І, власне, у цьому буде завдання Міністерства повернення українців, - наголосив він.