Військова медикиня заявила про сексуальні домагання колеги

За два місяці у підрозділі так і не провели розслідування.

slidstvo.info

Інцидент стався в одному з підрозділів ЗСУ, який проходив бойове злагодження на Львівщині перед відправкою на фронт. Військовий водій дорогою на полігон почав робити непристойні пропозиції медикині Оксані (так звати жінку) та натякати на секс. Коли жінка поскаржилася командуванню, нікого не покарали - її вирішили перевести до іншого підрозділу, а ймовірний кривдник самовільно залишив частину. Про це пише "Слідство.Інфо".

Оксана надала журналістам відеозапис розмови, яка відбулася 6 червня дорогою зі Львова на полігон. Там Оксана разом з іншими членами своєї частини завершувала злагодження перед виїздом до зони бойових дій.

- Ми їдемо з Сергієм у машині, він починає мені говорити нісенітниці про те, що я маю бути його жінкою, що він давно без сексу. Я йому кажу: "Слухай, у нас в житті всяке може бути. Я маю вийти заміж, я маю народити дітей у перспективі. Мені потрібні нормальні серйозні стосунки, а не незрозуміло що", - згадує Оксана.

У якийсь момент вона почала приховано знімати на відео те, що відбувалося в автівці. Жінка розповідає, що почувалася некомфортно під час цієї розмови, чоловік психологічно тиснув на неї. Оксана намагалася йому різко відповідати, але тоді у Сергія змінювалася інтонація, він починав говорити грубо.

- Після того як він поплавав, ми зайшли на міст, я почала дивитися у воду, а він каже: "Я хочу з тобою сфотографуватися". Він став біля мене і почав тертися тазом. Я розумію, що в людини ерекція. Навколо нікого не було, а я вже налякана. Їдемо. Він сідає в машину, починає говорити, що я його дуже сильно ображаю. Буцімто він не знає, що йому робити, і ми маємо займатися сексом… - розповідає жінка.

Журналісти намагалися сконтактувати з Сергієм у різних месенджерах, однак він не відповідає на дзвінки. Його колеги кажуть, що чоловік самовільно залишив частину, з 28 серпня його подали у розшук.

Керівництво підрозділу підтвердило цю інформацію, однак, за словами Оксани, офіційного розслідування з боку підрозділу не було проведено. Жінка подала заяву до Державного бюро розслідувань (ДБР), але за понад два місяці справу ще не передали до суду.

Командування планує перевести її разом із Сергієм до іншого підрозділу, пояснюючи це тим, що "розвідувальному полку потрібні морально-психологічно стійкі люди", а обидва учасники конфлікту вважаються "нестійкими".