Російському генералу оголосили підозру в організації удару по "Охматдиту"

Силовики встановили особу російського генерала, який командував атакою на лікарню.

t.me/pgo_gov_ua

Слідчі повідомили про підозру російського генерала, який командував військово-повітряними силами Росії під час ракетного обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" у Києві. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

- Це генерал-лейтенант ЗС РФ, колишній командувач далекої авіації Військово-повітряних сил Повітряно-космічних сил ЗС РФ, нині командувач Військово-повітряних сил РФ - заступник Головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ, - заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

За версією слідства, 8 липня близько 10.45 російський командувач наказав підлеглим завдати з бомбардувальника Ту-95МС удар крилатою ракетою Х-101 по будівлі лікарні. Силовики зазначають, що ракети такого типу використовуються для ураження наземних цілей із заздалегідь відомими координатами.

- Внаслідок удару Росії загинули дві цивільні особи – молодий лікар та дідусь маленької пацієнтки. Щонайменше 34 особи, серед яких 9 дітей, були травмовані. Загалом під час удару в приміщенні лікарні перебувало понад 600 дітей. Руйнування отримали приміщення лікарні, - йдеться у повідомленні.

Так, російському генералу оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 "Вчинення кримінального злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією" та ч. 2 ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу. Ім'я підозрюваного в Офісі Генпрокурора не назвали, але відомо, що на момент атаки на "Охматдит" командувачем дальньої авіації Військово-повітряних сил Повітряно-космічних сил ЗС РФ був Сергій Кобилаш. На цей момент саме він обіймає посаду командувача військово-повітряних сил РФ.