В Україні з’явилась гаряча лінія для військових – можна анонімно поскаржитись на порушення

Очікується, що створення цієї гарячої лінії «допоможе краще розуміти суть питань, які можуть потребувати законодавчого втручання».

apa.az

В Україні запустять спеціальне «вікно довіри» для військових, основна мета якого – дати їм можливість повідомити про ймовірні порушення у війську, неправомірні дії чи іншу інформацію, що може негативно впливати на боєздатність окремих підрозділів. Про це пише «Укрінформ» із посиланням на народного депутата, члена комітету з питань прав людини Сергія Козира.

За його словами, створення цієї гарячої лінії «допоможе краще розуміти суть питань, які можуть потребувати законодавчого втручання».

- Існують ситуації, які неможливо вирішити на рівні одного комітету, особливо якщо йдеться про порушення закону. Ми будемо співпрацювати з усіма необхідними органами, щоб налагодити ефективну комунікацію там, де вона наразі відсутня. За необхідності шукатимемо рішення в рамках чинного законодавства або ініціюватимемо зміни у державній політиці. Але кожну отриману інформацію обов'язково ретельно перевірятимемо, аби запобігти маніпуляціям, — пояснив Козир.

За словами ініціаторів створення гарячої, їхня мета - не критика та публічне обговорення можливих проблем у війську, що, безумовно, грає на користь ворогові, а швидка реакція та вжиті заходи, які зрештою наближатимуть нашу перемогу.

Військові можуть написати чи надіслати голосове повідомлення у месенджер WhatsApp за телефоном: 066 355 67 30. Будь-яке звернення може бути анонімним.