Мер Івано-Франківська анонсував появу мовних інспекторів через поширення російської мови

Марцінків пообіцяв розповісти деталі ініціативи трохи згодом. 

armyinform.com.ua

В Івано-Франківську з’являться мовні інспектори, основним завданням яких буде протистояння поширенню російської мови у місті. Про це у відеозверненні розповів міський голова Руслан Марцінків. Введення такої ініціативи чиновник вже обговорив з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем. 

- У мене був у гостях Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Ми говорили багато про популяризацію української мови, соціальну рекламу та інші заходи, які місто планує здійснювати, щоб популяризувати українську мову. У Франківську введемо громадську ініціативу – мовних інспекторів, тому що, на жаль, російської мови побільшало у місті, і це є проблемою, - розповів Марцінків. 

Кремінь у фейсбуці додав, що домовився з Марцінків про розробку міської програми розвитку та функціонування української мови. Вона передбачає підтримку педагогічних працівників, поповнення бібліотечних фондів, проведення культурно-мистецьких заходів. Крім того, для молоді діятимуть іменні стипендії міського голови.