Сибіга анонсував зміни у МЗС та звернувся до молоді з закликом “не проґавити свій шанс”

Міністр наголосив, що відомство потребує молодих співробітників. 

facebook.com/andrij.sybiha

Найближчим часом українське МЗС планує залучити велику кількість молоді. Задля цього очільник відомства зустрінеться з керівниками профільних ВНЗ, на яких буде вирішуватись питання, як краще  залучати молодь. Про це міністр закордонних справ Андрій Сибіга написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

- Вони (зміни - ред.) обумовлені реаліями війни, пріоритетами та цілями зовнішньої політики, необхідністю залучати свіжі сили та енергію. Залучення молоді будемо просувати швидко та рішуче, - запевнив Сибіга.  

Він пригадав, що коли прийшов на практику в Міністерство закордонних справ на першому курсі, то “потрапити власне на роботу у відомство і зробити дипломатичну карʼєру тоді здавалося недосяжною мрією”. Основною причиною цього Сибіга назвав те, що система” була надзвчичайно консервативна і закрита” . 

- Це вдалося, але радше всупереч обставинам. Хочу, щоб зараз це була звичайна практика, щоб двері МЗС були  відкриті для молодих людей, які хочуть стати частиною дипломатичної команди України. Щоб кожен мав шанс реалізувати себе. Переконаний, що молоді люди, які зараз прийдуть в МЗС, будуть покоління нашої перемоги, яке буде розвивати та відбудовувати нашу успішну сильну країну, закріплювати її суб’єктну роль на міжнародній арені, - написав міністр. 

Він також запропонував молоді “слідкувати  за оголошенням (відомства) та не проґавити  свій шанс стати частиною української дипломатії”.