МЗС України викликало на килим повіреного Ірану через можливе постачання ракет Росії

Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України.

Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах Ірану в Україні Шахріяра Амузегара. Його попередили про наслідки у разі підтвердження інформації про передачу Росії балістичних ракет, повідомляє пресслужба МЗС України.

- МЗС України висловило глибоке занепокоєння української сторони у зв'язку з повідомленнями про можливе постачання Іраном балістичних ракет Росії. Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня і в жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин, - зазначили у відомстві.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Росія отримала від Ірану балістичні ракети малого радіусу дії. При цьому Іран в ООН спростував передачу ракет Росії. Однак пізніше іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані підтвердив, що Тегеран передав Росії ракети. Він наголосив, що це була частина бартеру. Інша частина угоди - постачання дронів.