Другу добу рятувальники гасять масштабну лісову пожежу на півночі Рівненщини

Значно ускладнює гасіння сильний поривчастий вітер до 30 м/секунду.

facebook.com/dsns.rivne?locale=ru_RU

На Рівненщині рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу, яка виникла близько 16:00 7 вересня. Горять суха трава та чагарники поблизу села Старе Село Старосільської ТГ Сарненського району. До гасіння залучено 86 осіб - рятувальників, лісівників та місцевих жителів. Однак штормовий вітер швидкістю до 30 метрів на секунду значно ускладнює процес. Про це повідомили у ДСНС області.

На місці пожежі створено координаційний штаб при Рівненській обласній державній адміністрації, куди входять представники Головного управління ДСНС, лісівників, районної державної адміністрації та територіальних громад.  До гасіння пожежі залучено 16 одиниць спецтехніки серед яких пожежні автоцистерни, болотоходи, бульдозери та екскаватори.

- Загрози розповсюдження вогню на населені пункти не має. Жертв та постраждалих немає. Значно ускладнює гасіння пожежі, сильний поривчастий вітер до 30 м/секунду, - кажуть у ДСНС.

У ДСНС області зазначають, що Рівненщина потерпає від пожеж на відкритих територіях - за минулу добу, 8 вересня, їх виникло 19.