54% українців вважають, що Telegram не варто забороняти в Україні

Лише 9% українців вважають, що Telegram треба повністю заборонити в Україні.

Getty Images

Лише 9% українців вважають, що Telegram треба повністю заборонити в Україні. Більшість українців (54%) вважають, що месенджер не варто повністю забороняти, а треба запровадити певні обмеження і контроль, наприклад, блокування окремих каналів. Про це йдеться у дослідженні Київського міжнародного інституту соціології, проведеному 1-6 вересня. 

Водночас помітно вища підтримка заборони Telegram, якщо власники не блокуватимуть канали, які використовуються російськими окупантами для зв’язку, та канали поширення наркотиків. Тоді заборону месенджера підтримали б 71% і 70% відповідно.

- Результати опитування свідчать, що наразі у суспільства немає ані відчутної підтримки заборони телеграм, ані стійкого опору такій забороні. Українці займають доволі виважену і конструктивну позицію, що варто не доходити до заборон, але при цьому дійсно визнають важливість і потребу блокувати небезпечні телеграм-канали. Для представників влади варто розуміти, що у разі необхідності заборони телеграм для безпеки України та українців громадськість має отримати дійсно об’єктивні й переконливі докази ворожої діяльності та відмови власників від співпраці, - прокоментував результати дослідження директор КМІС Антон Грушецький.