Ексдружина Остапчука пройшла курс молодого бійця і показалася у військовій формі

Дівчина три дні жила у лісі у наметі під час військових навчань.

instagram.com/kristygor

Ексдружина Володимира Остапчука нотаріус та блогер Христина Горняк пройшла курс молодого бійця. У соцмережах Христина пояснила, що зважилася на це, щоб краще розуміти українських захисників та опанувати військові знання. Під час підготовки дівчина три дні жила у лісі у наметі.

– Я пройшла курс молодого бійця. Три дні, які були переповнені такою кількістю інформації, практики, втомою, що мені здалося, що це не три дні, а тридцять. Нас було 11 дівчат. Це все було по-справжньому, як у військових, щоб ми змогли максимально наблизитись до того, через що проходять дівчата-захисниці, - уточнила вона у сториз Instagram.

Горняк додала, що шокована кількістю роботи, яку доводиться виконувати військовим. У лісі вона вчилася стріляти зі зброї, носила важке військове спорядження та рила окопи.

- Шок був завжди різним. Шок від того, як холодно спати вночі, але це не зима й умови були топ. Шок від навантаження. Шок від ваги, яку завжди треба носити із собою. Шок від влучання в ціль. Шок від того, що окопи треба копати лежачи на землі, земля потім у тебе всюди. І так можу нескінченно продовжувати список, – поділилася Христина.

Дівчина також показала, як виглядає намет, у якому їй доводилося жити. Горняк зізналася, що попри досить теплу погоду їй було холодно. Проте вона вважає ці умови прекрасними, адже у них був спальник, ковдра, а на вулиці ще не зима. Українським військовим на фронті доводиться жити у більш тяжких умовах.

- Це наш намет. Запитайте, чи холодно? Холодно! Страшно? Ні! Це умови топ! Був спальник, ковдра, і це ще не зима. Наші захисники сплять іноді у мокрих окопах, у бліндажі з мишами, про це не варто забувати, – зазначила Христина.

Раніше курс військової підготовки для цивільних "Резервіст" пройшла співачка Тіна Кароль. Вона опублікувала відео у військовій формі, де стріляє з автомата.