У Луцьку створили рекордний «теплий» прапор України, що складається з 2064 клаптиків

До його створення приєдналось 636 людей.

lutsk.rayon.in.ua

У Луцьку під час заходу «Нитка єднання – Теплий прапор України» презентували рекордний в’язаний прапор України. Як повідомляє місцеве видання Район.Луцьк, захід відбувся 8 вересня у Центральному парку.  

Ціль акції – об'єднати та згуртувати українців з різних міст країни. У ній брали участь переселенці та місцеві жителі Волині, Франківщини, Тернопільщини та Хмельниччини, а також українці з-за кордону. Всі вони зробили своїми руками невеликі – розміром 20 на 20 сантиметрів - клаптики для майбутнього найбільшого державного прапора, який увійде в Книгу рекордів України.  

Клаптик можна було зв’язати гачком, шпицями, залишити на ньому візерунок. За словами ініціаторки, коли людина зшиває свій шматочок, то концентрується на добрі, теплі та на своїх гарних думках. Під час заходу кожен міг підійти до намету з прапором та допомогти у його подовженні – принести свій зв’язаний 20 на 20 сантиметрів клаптик або ж зшивати готові відрізки. Ім’я, походження та вік кожного охочого записували, адже усі вони ставали співтворцями стяга, який увійде до Книги рекордів України. 

Розмір новоствореного в’язаного стяга - 23 метри 40 сантиметрів у довжину, а складається з 2 064 клаптиків. До його створення доєдналося 636 людей віком від 6-87 років. Загально до акції долучилося 130 міст і сіл, а також два німецьких міста. Минулорічний рекордний прапор становив сім метрів і 20 сантиметрів.