У "Тузлівських лиманах" оселився незвичний птах, який літає в окупований Крим

Пелікан Сіноє вже декілька тижнів мандрує лиманами.

facebook.com/profile.php?id=100005283042589

У Національному природному парку "Тузлівські лимани", що на Одещині, зафіксували присутність кучерявого пелікана з ім'ям Сіноє - птах з датчиком встиг побувати в окупованому Криму та "товаришує" з рожевими фламінго, які тут живуть, розповідає доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв.

За його словами, під час війни величезні птахи мандрують над великими площами лиманів та шукають собі смачну їжу. Вони нікого не бояться, окрім "шахедів" та різних типів БпЛА. І є серед них один птах з ім'ям Сіноє зі супутниковим датчиком. Цей датчик встановили на пелікана у Румунії ще в травні 2024 року.

- Пелікан Сіноє вже декілька тижнів мандрує  лиманами у Національному природному парку "Тузлівські лимани"  і йому добре поруч з рожевими пеліканами, фламінго, величезною кількістю куликів. Він навіть літав до нашого тимчасово  окупованого Криму. Вид птахів дуже вразливий і занесений до Червоного списку Міжнародного Союзу Охорони Птахів, - йдеться у повідомленні.

Також вчений оприлюднив схеми переміщення Сіноє. Зокрема, щоденні "подорожі" величезного пелікана і місця перебування за останні два тижні у нацпарку, переміщення за всі місяці з травня та місце, де пелікана помітили супутниковим датчиком.