На Полтавщині чоловік кинув гранату в людей біля супермаркету, є загиблий та постраждалі

Загиблому 53 роки.

pl.npu.gov.ua

Пізно ввечері у неділю, 8 вересня, на Полтавщині чоловік кинув гранату в натовп біля супермаркету, після чого сам підірвався. Як повідомили у пресслужбі поліції Полтавської області, інцидент стався близько 23-ї години на вулиці Монастирській в місті Лубни.

Прибувши на місце, поліцейські встановили, що невідомий чоловік кинув гранату в групу людей та втік у невідомому напрямку. Внаслідок вибуху постраждали три людини 41, 42 та 31 років. Вони госпіталізовані.

Виявилось, що вибухівку кинув 53-річний місцевий мешканець. Його тіло  з численними пораненнями (ймовірно, від вибуху вибухонебезпечного предмета) виявили неподалік місця пригоди. Для встановлення причини смерті тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу.

За фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Лубенської окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (Закінчений замах на вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України. За фактом смерті фігуранта слідчі розслідують кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Причини та обставини події з’ясовує слідство.