Голова Дніпропетровської ради відреагував на заяву Корчинського не випускати дітей з України

На думку Миколи Лукашука, подібні заяви ведуть до розколу суспільства.

кадр з t.me/mykola_lukashuk

Заява громадського діяча Дмитра Корчинського про заборону виїзду дітей з України є шляхом до розколу суспільства, а не до єдності. Таку думку висловив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Він наголосив, що безпека дітей не обговорюється. Якщо батьки чи опікуни прийняли рішення вивезти дітей через війну – це їхнє право. Крім того, Україна «зробила свідомий вибір на користь європейського шляху розвитку, заснованого на принципах демократії, прав людини та свободи».

-  У той час, коли ми боремося за незалежність і захищаємо свої території від агресора, пропозиції, подібні до заяв Дмитра Корчинського, не тільки суперечать європейським цінностям, але й здоровому глузду. Українці воюють за можливість виховувати та ростити дітей вільними, - сказав Лукашук.

Він додав, що ідеї примусу до «любові до України», заборони на виїзд дітей та виховання їх у ненависті до ворогів є шляхом до створення суспільства, побудованого на страху, а не на свободі.

- Це не те майбутнє, яке обрала Україна. Дітям потрібні освіта, можливості, розуміння світу та його різноманіття, а не ізоляція та примус. Більше того, такі заяви роз'єднують суспільство, поглиблюючи внутрішні конфлікти. Вони суперечать нашим основним цілям – єдності нації, повазі до прав і свобод кожного громадянина. Наші діти повинні зростати в атмосфері любові до рідної землі, а не під звуки сирен та похорони. Вони мають право на дитинство, на освіту та майбутнє без ненависті, - наголосив голова ДОР.

Він додав, що  патріотизм та ідентичність не навʼязують силою.  А заклики до примусу та ізоляції є відлунням минулого, якому немає місця в демократичній та вільній Україні.