Українські війська вперше збили дрон росіян на висоті понад 3600 метрів

В Харківській області бійці Залізної бригади вперше збили висотний безпілотник "Орлан" в повітряному бою.

ілюстративне focus.ua

В Харківській області бійці Залізної бригади вперше збили висотний безпілотник російського виробництва в повітряному бою. Як повідомили у пресслужбі ОТУ "Харків", це сталося 7 вересня.

- Засікли БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. У взаємодії з побратимами-прикордонниками визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними "крилами" кацапів, - розповіли у ОТУ.  

За даними військових, полювання було складним через висоту польоту понад три кілометри і маневри дрона.

- Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи "Ворон" безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео - фінальний момент атаки, - розказали у  пресслужбі. 

Дрон "Орлан" є одним з найвідоміших безпілотних літальних апаратів, які Росія активно використовує у війні проти України. Він грає ключову роль у розвідці, коректуванні артилерійського вогню та навіть у проведенні ударів.

"Орлан" має потужні камери, які дозволяють вести високоточну розвідку на великих відстанях. Це дає змогу російським військам виявляти позиції українських сил, оцінювати їхню чисельність та техніку.